اپلیکیشن های wait-app راهی جدید برای یادگیری زبان های مختلف

 

به تازگی مجموعه‌­ای از اپلیکیشن­‌های یادگیری زبان طراحی شده­اند که هدف آنها استفاده از زمان­‌های مرده افراد در طول روز برای آموزش زبان جدید است.

محققان دانشگاه MIT مجموعه ای از اپلیکیشن­‌های یادگیری زبان را در مرکز علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی این دانشگاه طراحی کرده­‌اند که گفته می­‌شود؛ جامعه مورد هدف این مجموعه، آن­‌دسته از افرادی است که فرصت کافی در طول روز برای یادگیری زبان جدید را ندارند. در واقع هدف این اپلیکیشن استفاده بهینه از زمان­‌های بسیار کوتاه و یا زمان­‌های مرده افراد در طول روز برای یادگیری یک زبان جدید است. این مجموعه اپلیکیشن­‌های آموزش زبان به گونه‌­ای طراحی شده­‌اند که از زمان­‌های بلا استفاده کاربر برای آموزش کلمات جدید در زبان هدف استفاده می­‌کنند.

شاید در دنیای امروز که به دنیای سرعت مشهور است، حتی مدت زمانی که کاربر برای اتصال دستگاه خود از لپ تاپ گرفته تا گوشی تلفن همراه هدر می­دهد مدت زمانی باشد که بتواند از آن به صورت بهینه استفاده نماید. در واقع مجموعه اپلیکیشن­‌های طراحی شده توسط تیم تحقیقاتی MIT که به   wait-app  مشهور هستند به گونه­‌ای طراحی شده‌­اند که از همین زمان­‌های هر چند کوتاه برای آموزش لغات پر کاربرد یک زبان جدید به کاربر استفاده می­‌کنند. چون اپلیکیشن­‌های موجود در این مجموعه به گون‌ه­ای هوشمند طراحی شده­‌اند تا از زمان­‌هایی که صرف صبر کردن برای انجام یک درخواست بر روی گوشی یا کامپیوتر می­‌شوند، استفاده کنند به اپلیکیشن‌­های Wait-learningمشهور شده‌­اند.

به عنوان مثال در این مجموعه از اپلیکیشن­‌ها یک اپلیکیشن به نام WaitChatter وجود دارد که در واقع نوعی اپلیکیشن پیام‌­رسان است. این اپلیکیشن بر اساس آن کلماتی که کاربر در محاورات و مکالمات روزانه خود استفاده می­‌کند، کلمات ترجمه شده­‌ای را در زبان مقصد یا هدف که همان زبان جدید برای یادگیری است برای کاربر ارسال می­‌نماید. اما اپلیکیشن دیگری نیز در این مجموعه وجود دارد که به Elevator learner مشهور است. این اپلیکیشن که با بلوتوث گوشی یا دستگاه کار می­کند به گونه‌­ای طراحی شده است که از زمان ورود کاربر به آسانسور شروع به کار می‌­کند. کار این اپلیکیشن ارسال کلمات جدید برای کاربر است تا زمانیکه در آسانسور قرار دارد معنی این کلمات را حدس بزند.

تیم تحقیقاتی MIT در خصوص اپلیکیشن Wait Chatter ادعا کرده است که با استفاده از این اپلیکیشن کاربر می­تواند روزانه به طور متوسط ۴ کلمه جدید و یا به عبارتی در طول دو هفته ۵۷ کلمه جدید را یاد گیرد. این تیم تحقیقاتی بر این باور است که چون در این اپلیکیشن کلمات بر اساس محاوره کاربر در طول روز انتخاب می­شوند، بنابراین کلماتی که کاربر با استفاده از آن یاد خواهد گرفت بسیار کاربردی خواهند بود. از طرفی چون این اپلیکیشن­‌ها معمولاً به طور هوشمند در زمان­‌هایی که کاربر کار خاصی را انجام نمی­‌دهد فعال می­‌شوند بنابراین کاربرد آن­ها در یادگیری بسیار مناسب است. مثلاً کاربر هرگز مجبور نیست برای انجام کار دیگری این اپلیکیشن­‌ها را در هنگام یادگیری کلمه جدید ببندد و کار یادگیری را نصف و نیمه رها کند.

اپلیکیشن های wait-app

کریر چاو سرپرست پروژه و این تیم تحقیقاتی بر این باور است که این اپلیکیشن­‌ها در واقع به گونه­‌ای طراحی شده‌­اند که کاربر می­‌تواند به راحتی از آن‌ها در کنار انجام کارهای روزانه خود استفاده نماید . مثلاً زمانی که کاربر برای باز شدن یک صفحه وب سپری می‌­کند را می­‌تواند به راحتی برای یادگیری یک کلمه جدید اختصاص دهد. از طرفی هرگز بین انجام یک کار مثلاً باز کردن ایمیل‌­ها و یاد گرفتن کلمه جدید تداخلی ایجاد نمی‌­شود.

البته نکته مهم که این تیم تحقیقاتی در گزارشات خود به آن اشاره کرده است این است که میزان تأثیر این اپلیکیشن­‌ها در یادگیری به طور مستقیم با زمان­‌هایی که به wait time  یا همان زمان­‌های انتظار مشهور هستند بستگی دارد. برای مثال، استفاده از فلش کارت‌­هایی که در این مجموعه از اپلیکیشن­‌ها برای کاربر نمایش داده می­‌شود برای آن دسته از کاربرانی که به سرعت به وای فای وصل می‌­شوند و مدت زمان اتصال دستگاه به وای فای بسیار کم است، راه مناسبی برای یادگیری کلمه جدید نیست. به عبارتی این روش برای آن دسته از کاربرانی مناسب است که مثلاً مدت زمان اتصال دستگاه آن‌ها به وای‌فای زیاد است. یا مثلاً استفاده از اپلیکیشن Elevator learner که برای زمان­‌هایی که کاربر در آسانسور سپری می‌­کند برای آن دسته از کاربرانی که در طول روز از آسانسور استفاده نمی­‌کنند و یا زمانی کمتر از ۵۰ ثانیه را برای رسیدن به مقصد مورد نظر خود در آسانسور سپری می­‌کنند نمی­‌تواند کاربردی باشد.

اما سرپرست این تیم تحقیقاتی عقیده دارد کاربرد اپلیکیشن‌های wait-app می­تواند در حوزه‌­هایی به غیر از کلمات مخصوص زبان­‌های خارجی نیز باشد. برای مثال؛ از این مجموعه اپلیکیشن­‌ها می­توان برای یادگیری کلمات منحصر به فرد حوزه ریاضی و یا اصطلاحات پزشکی و یا حتی اصطلاحات قانونی نیز استفاده کرد. این تیم تحقیقاتی امیدوار است در آینده مجموعه­ فلش کارت­‌های مربوط به اصطلاحات تخصصی حوزه‌­های پر کاربرد مثل پزشکی، کامپیوتر و غیره را از طریق این مجموعه اپلیکیشن­‌ها در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین قرار است فلش کارت­‌هایی در قالب­‌هایی به غیر از متن، از جمله صوت نیز از طریق این اپلیکیشن­‌ها در اختیار کاربران قرار گیرد.

همچنین برای آن دسته از کاربرانی که می­‌خواهند از این زمان­‌های انتظار یا همان wait time ها برای به آرامش رسیدن استفاده کنند، خبر خوب این است که قرار است گزینه‌­هایی در این اپلیکیشن­‌ها برای استفاده از زمان‌­های انتظار برای آرام سازی ذهن، جسم و یا انجام فعالیت­‌های ورزشی مختصر تعبیه شود. این فعالیت‌­ها می­‌تواند به عنوان مثال ۶۰ ثانیه نفس عمیق کشیدن و یا فعالیت­‌هايی از این دست باشد.

 منبع:click.ir