هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا به تکیه بر پست مدیر عامل فیسبوک به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های فناوری بی میل نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، روز جمعه برای دریافت مدال افتخار «رادکلیف» به دانشگاه هاروارد دعوت شده بود، تا به پاس تاثیرات مثبتی که روی جامعه داشته مورد تقدیر قرار بگیرد.

حین برگزاری این مراسم «مائورا هیلی»، دادستان کل ماساچوست و از مخالفان ترامپ از کلینتون پرسید: اگر می‌توانستید مدیرعامل یک کمپانی باشید، کدام شرکت را انتخاب می‌کردید؟ این سیاستمدار کهنه‌کار نیز بی درنگ پاسخ سوال او را داد: مدیر عامل فیسبوک. این شرکت بزرگترین پلتفرم خبری در جهان است و اغلب هموطنان ما خبرها را فارغ از درست یا غلط بودن از فیسبوک پیگیری می‌کنند.

این کمپانی آمریکایی در ماه‌های اخیر با جنجال‌ها و رسوایی‌هایی از قبیل کمبریج آنالیتیکا دست و پنجه نرم کرده و حالا به سختی در پی بازسازی اعتماد از دست رفته کاربرانش است. زاکربرگ ماه گذشته برای پاسخ به سوال‌های نمایندگان در مورد دغدغه‌های حریم شخصی و سانسور داده‌ها در کنگره حاضر شد و هفته گذشته نیز برای بحث در مورد تاثیر فیسبوک بر آرای عمومی به پارلمان اروپا رفت، هرچند توضیحات مدیر عامل فیسبوک در مورد پیروی شرکت متبوعش از قوانین تبلیغات سیاسی نظر مقامات اروپایی را چندان به خود جلب نکرد.

هیلاری کلینتون عقیده دارد که دسترسی کاربران به اطلاعات صحیح و تصمیم‌گیری براساس آن برای حفظ دموکراسی جامعه ضروری است و فیسبوک نیز در حال بهبود عواقب غیرمنتظره مدل کسب و کارش است. با این حال غلبه بر نتایج مهلک رسوایی کمبریج آنالیتیکا که به استعفای مدیرعامل این شرکت و ورشکستگی آن منجر شد، چندان آسان به نظر نمی‌رسد.

منبع: cnet