آلفابت، نامی است که شرکت گوگل برای پروژه‌ی عظیم تغییر زیرساخت‌های شرکت خود انتخاب کرده است؛ البته شنیده‌‏ها حاکی از این است که این نام از حدود یک سال قبل در وب سایت Reddit پیش‌‏بینی شده بود. گوگل، بزرگ‌ترین غول موتورهای جستجو، به عنوان یکی از زیر مجموعه‏‌ها و فرزندان این پروژه‌‏ی بزرگ -که بهتر است آن را شرکت آلفابت بنامیم- به نقش خود ادامه خواهد داد. گرچه این خبر برای آن دسته از کاربرانی که تحولی شگرف را در این شرکت پیش‏‌بینی کرده بودند چندان هم جای شگفتی ندارد. در پستی که وب سایت گوگل تحت عنوان: «عصر جدید آلفابت: گوگل A تا گوگل Z» منتشر کرده است، آقای ردیتور از کنار هم قرار دادن محصولات گوگل، تصویری ترسیم کرده است؛ تصویری که هر ۲۶ کاراکتر الفبای انگلیسی را در قالب محصولات و شرکت‏‌ها می‌‏نمایاند.

Google Alphabet

در این تصویر کلی، آرایه‌‏ای بزرگ از محصولات فعلی گوگل به نمایش گذاشته شده است که موتور بزرگ و مشهور جستجوی گوگل تنها یکی از این محصولات است. چیزی که دقیقاً گوگل قصد دارد با الهام از نام آلفابت یا الفبا بر روی آن تأکید داشته باشد، الحاق دستاوردهای عظیم این شرکت، نظیر شبکه‌ای تلفنی، شرکت نقشه برداری، آرشیوی غنی از ویدئوها، کتابخانه و همچنین یک موتور جستجو است.

به نقل از منابع داخلی گوگل، حدود ۴ سال قبل، این شرکت بر آن شد تا زیرساخت‌های لازم برای اجرای پروژه‌ی بزرگ آلفابت را مهیا نماید؛ اکنون موفقیت‏‌های لازم را در این خصوص کسب کرده و از شرکت‏‌های زیر مجموعه‌ی خود نیز خواسته است که از این به بعد به عنوان یک زیر مجموعه از آلفابت به نقش خود ادامه دهند و دیگر در حوزه‌ی کاری خود، اسم گوگل را یدک نکشند.

نکته قابل توجه این است که پیش‌‏بینی پروژه‌ی آلفابت را نباید تنها یک پیش‌‏بینی و یا دانشی داخلی دانست، بلکه باید آن را نتیجه‌ی شانس و خوش اقبالی گوگل دانست. در اصل دلیل اصلی که باعث اشتباه از آب درآمدن بعضی پیش‏‌بینی‌ها می‌گردد این است که مقیاس بلند پروازی‏‌های این پروژه دست کم گرفته شده است: در شرکت آلفابت، شرکت گوگل با آن همه جلال و عظمت تنها بخشی از زیر مجموعه‌ی الفبای این شرکت را تشکیل می‌دهد.

مابقی اجزای این شرکت، به شرکت‏‌های دیگری که گوگل آن‌ها را راه اندازی کرده است و یا با آن‌ها همکاری مشترک دارد اختصاص دارد. تا به امروز، از شرکت‌هایی که در زیر مجموعه‌ی شرکت آلفابت قرار گرفته‌اند، می‌توان به شرکت‌هایی همچون شرکت فایبر (اپراتور تلفن)، شرکت لایف ساینس (علم زندگی) که در زمینه‌ی تولید لنزهای چشمی فعالیت دارد، شرکت نکست که شبکه‏‌ای متصل از مشاغل خانگی بوده و آزمایشگاه ایکس به عنوان یک دپارتمان آزمایشی که بر روی محصولاتی همچون هواپیماهای بدون سرنشین فعالیت دارد اشاره کرد.

با توجه به چشم‏‌اندازها و اهدافی که برای پروژه‌ی آلفابت در نظر گرفته شده است، این شرکت قصد دارد تا با خرید شرکت‏‌های مختلف و یا ارسال دعوت‏نامه‌ی همکاری برای آن‌ها جای خالی مابقی کاراکتر‏های باقی مانده از الفبای خود را پر کند.

منبع: http://www.independent.co.uk

  از شرکت پردازش موازی سامان تولید کننده محصولات تدبیر و سیستم حسابداری مالی، اداری، بازرگانی و حسابداری صنعتی